Flytning til Italien

Skal du flytte til Italien er det en noget mere kompliceret opgave, end at skulle flytte fra en by til en anden herhjemme. Derfor er det vigtigt, at du finder et professionelt flyttefirma, der har erfaring med flytninger til Italien i forvejen og som varetager din flytning effektivt og hurtigt med respekt for dit indbo, samtidig med at de sætter en ære i at gøre det til en fornuftig pris.

Hos Flyttefirmaet Sjælland varetager vi jævnligt flytninger til Italien og har gjort det i mange år. Derfor har vi altid opdateret viden om de gældende regler og hvilke tolddokumenter, forsikringer, vejskatter og andre faktorer, der skal være i orden, når du skal flytte til et andet land.

Du kan trygt betro os at flytte til Italien for dig Flyttefirmaet Sjælland er medlem af DMF – Dansk Møbeltransport Forening. De optager udelukkende firmaer, der flytter professionelt og de kontrollerer at vi optræder reelt og er bevidste om vores ansvar, når vi håndterer andre menneskers ejendele.

Flyttefirmaet cover flytning italien

Flytning til Italien

Vil du spare en masse tid og bekymringer, kan vi pakke hele dit hjem ned, så du er sikker på at alle dine værdier bliver pakket og transporteret forsvarligt. Derfor betaler vi også nogle af branchens højeste lønninger, for at kunne fastholde branchens bedste og mest omhyggelige flyttefolk, der kan håndtere dine møbler og andet bohave på en professionel og betryggende måde. Det er blandt andet derfor, vi flytter for ambassadører, politiet og mange offentlige og kommunale institutioner og virksomheder.

Vores særlige sags- og logistiksystem på iPad holder styr på alt dit indbo og sørger for, at det hele kommer med og kommer sikkert frem. Herfra kan vi også modtage betaling for opgaven. Vi tager kun mod betaling på Dankort, så den eneste sorte farve ved vores flytninger, er farven på vores lastbiler.

Gratis flyttekasser, du kan beholde

Samtidig giver vi altid gratis flyttekasser ved alle vores flytninger og skal du flytte til udlandet, får du lov til at beholde flyttekasserne – kvit og frit. Så kan I pakke ud i det tempo, der passer jer – med mindre I lader os klare det. Det betyder også, at I ikke skal have besvær med at returnere kasserne eller betale for dem.
Sikker, miljørigtig flytning

Dit indbo skal behandles bedst muligt på hele turen, så det kommer frem i samme stand, som det tog afsted. Derfor pakker vi møbler, fjernsyn, spejle og andet bohave, der nemt kan blive ridset, ind i tyk plastikfolie og bruger mange flere flyttetæpper til at pakke dine ting ind i end andre flyttefirmaer normalt gør.

Endvidere anvender alle vores lastbiler den mest optimale affjedring og er udstyret med en radar, der holder øje med pludselige opbremsninger foran os og stopper lastbilen automatisk. Det er din garanti mod ituslået bohave.

Vi tager også miljøet alvorligt og reducerer derfor vores CO2-aftryk ved at anvende el-trucks og -lifte – der samtidig tager mange tunge løft for vores ansatte – og ved at alle vores Mercedes-lastbiler lever op til den helt nye og meget strenge miljønorm EU6.

Colosseum med flyttefirma sjælland
Her ses vores flyttemand igang med nedpakning af kundes bryggers.

God og billig opbevaring

Kan du ikke have det hele med, kan vi opmagasinere de ting, du ikke vil skille dig af med, eller skal du udstationeres og ønsker at fremleje din lejlighed/dit hus, mens du er væk, kan vi opmagasinere dine ting til en af Danmarks billigste lagerlejer: 50 kr. om måneden pr. palle.
Alle vores lagerlokaler er opvarmede og har fugtalarm, ligesom de selvfølgelig altid er aflåste, har tyverialarm og er overvåget af et vagtselskab. Så der bliver passet ordentligt på dine ting.

Så hvis du vil have en ordentligt og tryg flytning, så indhent et uforpligtende tilbud på flytning til Italien ved at klikke på den store røde knap her på siden.

Det er altid spændende at flytte til et nyt land. Samtidig er det lidt skræmmende, fordi der er så mange spørgsmål, du er usikker på og som det kan være svært at finde svar på. Nogle af de spørgsmål du måtte have til Italien, har vi forsøgt at samle her på siden.

Som dansk statsborger behøver du ikke opholdstilladelse for at bosætte dig i Italien. Du skal blot gå ned på det lokale folkeregister, der hedder ”anagrafe” og få udstedt et opholdsbevis.

I Italien går børnene i skole i otte år og uddannelse er obligatorisk til dine børn er fyldt 18. Dit barn kan starte i skolen, når de er 6 år gamle og skolen er opdelt i en grund- og mellemskole. Der er også en særlig børnehaveklasse forud for dette. Nogle steder bruger man stadig skoleuniform i grundskolen, der varer til og med femte klasse.

Efter femte klasse kommer barnet i mellemskolen, der afsluttes i 8. klasse, hvorefter barnet kan fortsætte i gymnasium, handels- eller fagskole, ganske som vi kender det herhjemmefra.
Børnene går oftest i skole om lørdagen, men har til gengæld færre timer til hverdag. Så skoledagen slutter oftest omkring kl. 13 til 14 stykker. Herefter er der fritidsordning i langt de fleste skoler.

Børnene vil møde meget mere udenadslære og have flere eksaminer, end vi er vant til herhjemme. Dumper de, skal sommerferien – der varer tre måneder – bruges på at læse op og tage en ny eksamen, inden de kan fortsætte i næste klasse. Men også dem, der ikke dumper, får mange lektier for i sommerferien.

Der findes enkelte privatskoler, men de er meget dyre, da det er de færreste regioner i Italien, der giver offentlig støtte til dem.

Det er ikke sikkert at din danske uddannelse anerkendes i Italien. Er det vigtigt for dig, f.eks. i forbindelse med krav fra din kommende arbejdsplads, kan du tage kontakt til det Italienske udenrigsministerium og få oplysninger om hvilken status, din uddannelse har i landet og om du eventuelt er nødt til at efteruddanne dig.

Danmark og Italien har indgået en aftale om at undgå dobbeltbeskatning af indkomst og udveksler derfor også oplysninger om din indkomst, der forebygger skatteunddragelse. Har du spørgsmål om dette, kan du kontakte de danske skattemyndigheder inden afrejsen. Du kan også mere læse om det italienske skattesystem her.

Du kan godt tage din danskindregistrede bil med til Italien. Du har et år til at få den omregistreret og skal i den forbindelse importere bilen. Indregistreringen foregår på det lokale motorkontor og du kan mod betaling få hjælp til hele importen hos Automobile Club d’Italia (ACI), der er en forening på linje med FDM herhjemme.

Tager du fast ophold i Italien, er det en god ide at registrere dig på danskerlisten hos Udenrigsministeriet, inden du tager afsted. Så kan Udenrigsministeriet kontakte dig i forbindelse med krise- og katastrofesituationer.

Som dansker kan det også være en god ide at finde danske foreninger i landet, for på den måde at holde kontakten til Danmark og have nogle at spørge til råds om de udfordringer, du som dansker kan møde i Italien.

På Facebook findes der nogle grupper for danskere i Rom, Toscana og Milano, ligesom der er et dansk institut i Rom. I Facebook-grupperne vil det være muligt at stille spørgsmål og finde andre danskere eller danske foreninger i lokalområdet.

Hovedstad: Rom
Areal: 301.230 km2
Antal indbyggere: Lidt over 60 millioner
Befolkningstæthed: Omkring 197 mennesker pr. kvadratkilometer
Møntfod: Euro
Styreform: Demokrati med præsident og parlament
Administrativ organisation: Italien er opdelt i 20 regioner, hvoraf de fem har særlig autonom status. Desuden består landet af småstaterne Vatikanstaten og San Marino.
Større byer: Milano, Firenze, Torino, Napoli, Roma, Palermo, Bologna, Venezia, Cagliari, Bari og Genova.
Kendte turistattraktioner: PompejiColosseumDet Sixtinske KapelVatikanetPeterskirkenDet skæve tårn i Pisa.

Scroll to Top